Na swoją siedzibę „BACÓWKA” wybrała malowniczą wioskę Rajbrot, położoną w Małopolsce na Pogórzu Karpackim. Są to tereny zajmujące przestrzeń od Krakowa aż po Beskidy. Mimo bliskości cywilizacji zachowały się tu ludowe obrzędy, w tym również te związane z przyrządzaniem jadła i wspólnym biesiadowaniem. W naszej Bacówce przygotowujemy dla Państwa wyroby tradycyjne – swojskie rarytasy. Wykorzystujemy stare, sprawdzone przez naszych przodków receptury, korzystamy z bogatej historii i obyczajów Pogórza, wciąż pogłębiamy naszą wiedzę szukając starych ksiąg i zapisów.
Do peklowania używamy źródlanej, górskiej wody, a do wędzenia ognia i dymu olchowego, bukowego i jałowcowego, który otula wędliny w tradycyjnej wędzarni.
My dzisiaj sięgamy do tych cennych wskazówek, stosujemy te same zioła i przyprawy, wracamy do tradycyjnego sposobu wędzenia i suszenia wędlin. Wszystko po to, by dostarczyć Państwu to co najlepsze – zdrowe, w pełni naturalne, prawdziwie wykwintne wędliny.
Kraków i cała reszta świata!-to jedno z naszych reklamowych haseł gdyż
posiadamy sieć swoich sklepów "Bacówek" w Krakowie i brzesku oraz punktów franczyzowych(Kraków, Tarnów,Lipnica murowana)
Bezpośrednio zaopatrujemy naszych klientów na terenach śląska ,małopolski i warszawy .Ukoronowaniem naszej pracy są podziękowania jakie otrzymujemy od klientów z Grecji za "przypomnienie smaku prawdziwych tradycyjnych wędlin z przed lat..."
Planujemy w tym roku silny rozwój firmy w całej Polsce poprzez budowanie systemu franczyzowego , oraz tworzenie własnych punktów handlowych.
Zaczynamy prowadzić także rozmowy z partnerami z Czech
Zachęcamy do współpracy